Counseling gaat verder daar waar coaching stopt.

Soms biedt coaching niet genoeg handvatten om gedragspatronen te veranderen. Het kan dan gaan om emotionele blokkades die op een dieper niveau vastzitten. Counseling kan dan uitkomst bieden. Counseling gaat over diepgaande blijvende verandering.

Stress is een signaal dat verandering nodig is.

Stress is het teken dat een bepaald gedragspatroon niet meer functioneel is. Het lichaam geeft dan aan dat bepaalde situaties in de buitenwereld niet meer aansluiten bij de innerlijke beleving. Met als gevolg dat er spanningen optreden.

Bewust worden en bewust zijn is bij elk proces essentieel. Groei op elk vlak is dan mogelijk. De kansen liggen vaak daar waar je grootste kwetsbaarheid ligt. Counseling helpt de verbinding tussen verstand en gevoel weer in balans te brengen en creëert innerlijke rust en harmonie.

De vijf principes van transcendent bewustzijn worden toegepast bij de counseling. Het gaat hierbij om:

  1. Acceptatie en overgave
  2. loslaten
  3. leven in het hier en nu
  4. focussen
  5. het manifestatiemoment

Deze zijn beschreven in het boek De Tijd is NU.

Dit creëer een bewustzijn waarmee veel meer in het NU wordt geleefd. Dit geeft rust en een open mind, waardoor het leven gezien kan worden vanuit kansen en mogelijkheden. Als stress optreed worden vooral bedreigingen waargenomen en treedt tunnelvisie op.

Bij de counseling kunnen diverse technieken worden ingezet:

  • NLP.
  • EFT (emotional freedom techniek)
  • Visualisatie en meditatie.
  • Deblokkering van vastzittende emoties en/of gedragspatronen via tapping van acupunctuurpunten.

Afhankelijk van de situatie en de voorkeur van de persoon die gecounseld wordt, kunnen er meerdere technieken worden ingezet.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken, neem dan contact op met Marlies de Vries